Kamperen

in Nieuw-Zeeland

Kamperen in Nieuw-Zeeland

Overnachten op campings is dé manier om kennis te maken met het echte Nieuw-Zeeland. Een geweldige ervaring!

Het is er veilig, er zijn uitstekende voorzieningen op de campings en de vakantieparken, je hoeft niet op te passen voor enge dieren en uiteraard bevind je je midden in een prachtige omgeving. Er is een groot aantal campings in Nieuw-Zeeland met staanplaatsen van $0 tot $35 per nacht. Op deze pagina geven we je tips waar je kunt kamperen en maximaal kunt genieten van je verblijf in Nieuw-Zeeland.

DOC-campings

Eenvoudige campings op prachtige afgelegen locaties

Het Department of Conservation (DOC) beheert meer dan 250 campings in Nieuw-Zeeland die allemaal bereikbaar zijn met de Camping Car. Dit zijn over het algemeen vrij eenvoudige campings op prachtige, afgelegen locaties.

Basiscampings - GRATIS

Deze hebben basistoiletten en er is water beschikbaar uit een tank, beek of meer.

Standaardcampings – Volwassenen $5 - $16, kinderen/jongeren 25-50% van de prijs voor volwassenen.
Deze hebben basistoiletten, er is water beschikbaar uit een kraan, beek of meer en er zijn kampvuurplaatsen en barbecues, koude douches, picknicktafels en een kookgelegenheid en mogelijk afvalbakken beschikbaar.

Bemande campings – Volwassenen $7 - $19, kinderen/jongeren 50% van de prijs voor volwassenen
Meer verschillende voorzieningen en diensten. Toiletten met water, water uit de kraan, keuken/kookhoek, warme douches, afvaldienst. Er zijn mogelijk ook een wasserette, barbecues, kampvuur plaatsen, kookplaten en picknicktafels beschikbaar.

DOC beschikt ook over een netwerk van meer dan 950 hutten en huisjes in het binnenland, informatie over Nationale Parken, wandelroutes, zeereservaten en veiligheidsinformatie over het binnenland.

DOC-campings op het Noordereiland (PDF)
DOC-campings op het Zuidereiland (PDF)

Overige kampeermogelijkheden

Kiwi Holiday Parks

Kiwi Holiday Parks is een groep van meer dan 50 vakantieparken verspreid door heel Nieuw-Zeeland met minimaal drie sterren. Alle parken beschikken over gedeelde keukens, toiletten, douches en wasserettes. De voorzieningen verschillen van motelkamers en huisjes tot staanplaatsen met en zonder elektriciteit voor campers.

Staanplaatsen met en zonder stroom
De prijzen voor deze staanplaatsen variëren van $17,00 tot $22,00 per volwassene per nacht. Deze prijs is inclusief het gebruik van alle voorzieningen van het park zoals de keuken, douches/toiletten en de wasserette. Voor de douches van sommige parken moet met muntgeld worden betaald.

Motel op het vakantiepark
De prijzen variëren van $80,00 tot $100,00 voor twee personen.

Toeristenappartement/aparte accommodatie
De prijzen variëren van $70,00 tot $95,00 voor twee personen. Bij de meeste prijzen is het beddengoed inbegrepen, zeker bij de duurdere appartementen.

Huisje met badkamer
Gemiddelde prijs voor twee personen: $70,00 zonder beddengoed.

Toeristenhuisje
Gemiddelde prijs voor twee personen: $65,00 zonder beddengoed.

Standaardhuisje
Gemiddelde prijs voor twee personen: $40,00 zonder beddengoed.

Family Parks

Family Parks beschikt over verschillende campings in Nieuw-Zeeland en Australië met minimaal drie sterren. De verblijfsmogelijkheden variëren van staanplaatsen met of zonder elektriciteit voor gehuurde campers tot eigen caravans, huisjes en accommodatie met badkamer. In Nieuw-Zeeland zijn er ongeveer 28 verschillende campings.

Mag je wildkamperen in Nieuw-Zeeland?

Een goede vraag waarop je van verschillende mensen waarschijnlijk verschillende antwoorden krijgt. In augustus 2011 zijn de regels op het gebied van wildkamperen in Nieuw-Zeeland aangepast. Lokale gemeentes kunnen je nu beboeten als je wildkampeert op een plaats waar dit niet mag. Het lijkt dus misschien een goedkope manier om de nacht door te brengen, maar als je betrapt wordt, kan die ene nacht je een boete van $200 of meer opleveren!

Wildkamperen is op sommige plaatsen nog altijd toegestaan. Het is wél belangrijk dat je weet waar je dit mag doen. We hebben een handige kaart met meer dan 500 plaatsen waar je mag wildkamperen! Het is dus zeker de moeite waard de kaart te bestuderen en goed te plannen.

Regionale informatie

Sommige regio’s bieden specifieke informatie over kamperen in hun gebied. Als je de informatie die je zoekt hier niet kunt vinden, kun je het altijd aan iemand uit de regio vragen!

Regio Far North Regio Kaikoura
Regio Thames Coromandel Regio Hurunui
Regio Tauranga Regio Christchurch
Regio Gisborne Regio Grey
Regio Rotorua Regio Westland
Regio Hastings Regio Mackenzie
Regio Tasman Regio Queenstown Lakes
Regio Nelson Regio Clutha
Regio Marlborough Regio Southland

Meer informatie

In je Camping Car liggen kampeergidsen voor het Noordereiland en het Zuidereiland van het Department of Conservation (DOC) voor je klaar, net als informatie over alle grote vakantieparken en campings in Nieuw-Zeeland (Top Ten, Family Holiday Parks, enz.).

Neem gerust contact met ons op via info@meteencamper.nl als je meer informatie nodig hebt over bezienswaardigheden en activiteiten. We hebben een schat aan informatie voor je klaarliggen over de beste aanbieders van activiteiten in Nieuw-Zeeland.

In Nieuw-Zeeland kun je ook naar de dichtstbijzijnde i-SITE rijden voor informatie over plaatsen waar je kunt kamperen. www.i-site.org.nz
Of kom langs bij een van de vele Space Stations voor meer informatie over de beste lokale kampeerplaatsen.

Daarom kamperen in Nieuw-Zeeland

  • De prijs voor een staanplaats op campings in Nieuw Zeeland varieert van $0 tot $35, afhankelijk van de beschikbare voorzieningen en diensten.
  • Ze hebben vaak een fantastische ligging midden in de natuur.
  • Als je op een camping met elektriciteit verblijft, kun je je smartphone, laptop en fototoestel opladen en kun je gebruikmaken van uitgebreide sanitaire voorzieningen, zoals een warme douche.
  • Bovendien kun je andere, gelijkgestemde reizigers ontmoeten, reisverhalen uitwisselen en waardevolle informatie van andere reizigers krijgen over verschillende producten in het land.

Some Content!

This was hidden on the page and loaded into the new Boxer instance. Find me in _modals.php