Nieuw-Zeeland schoon

Samen zorgen voor het milieu

Het team van Met Een Camper vindt het milieu erg belangrijk en wil ons prachtige land graag behouden. Daarom vragen we je onderstaande richtlijnen te lezen en in gedachten te houden zodat Nieuw-Zeeland schoon en groen blijft. We vragen je met klem in Nieuw-Zeeland niet zomaar te wildkamperen. We zijn erg trots op ons eiland en zouden het erg waarderen als je tijdens je reis meehelpt het mooi te houden.

Staatscampings: prachtig gelegen en voordelig

Het Department of Conservation (DOC) beheert meer dan 235 campings in natuurgebieden door heel Nieuw-Zeeland, die allemaal met de Camping Car bereikbaar zijn. Veel van deze campings liggen in de prachtige natuurgebieden waar Nieuw-Zeeland om bekend staat. In groene bossen, aan prachtige meren en vlak bij zonovergoten zand- of kiezelsteenstranden: DOC heeft een groot assortiment campings op de mooiste plekken van het land.

Bekijk de DOC-campings op het Noordereiland (PDF)
Bekijk de DOC-campings op het Zuidereiland (PDF)

Wildkamperen in Nieuw-Zeeland

Informatie en regionaal beleid over wildkamperen in Nieuw-Zeeland.
Meer over wildkamperen

Toiletten in Nieuw-Zeeland

Hier vind je een lijst met goede toiletten in Nieuw-Zeeland en algemene informatie over toiletten in het land.
Bekijk de lijst met toiletten

Recyclepunten

Een lijst met plekken in Nieuw-Zeeland waar je je afval kunt recyclen.
Bekijjk de recyclepunten

Ruildoos

Als je spullen hebt die je niet mee naar huis wilt nemen, maar die voor andere reizigers handig kunnen zijn, doe ze dan in onze ruildoos!
Meer over de ruildoos

Tien manieren om groener te rijden

Leer hoe je brandstof kunt besparen en de uitstoot van uitlaatgassen kunt verminderen terwijl je in je Spaceship rijdt.
Lees hoe je groener kunt rijden

Mobiele telefoons recyclen

Als je in Nieuw-Zeeland een mobiele telefoon hebt gekocht maar deze niet mee naar huis wilt nemen, kun je hem bij ons achterlaten. Wij zorgen dan dat hij bij Vodafone terecht komt. Vodafone geeft je telefoon dan aan ondernemers in ontwikkelingslanden of recyclet ze als ze verder niet gebruikt kunnen worden.
Lees hoe je mobiele telefoons kunt recyclen

Compensatie voor elke Camping Car

Toen we in 2004 begonnen met onze Camping Cars, wilden we direct een manier vinden om de uitlaatgassen door het gebruik van onze voertuigen te compenseren. Daarom hebben we in Akaroa een project voor het planten van inheemse bomen gestart. Via onderstaande link lees je alles over dit groene project.

Meer informatie over ons project voor het planten van inheemse bomen

Algemene milieu-informatie

Steeds meer mensen willen onze afgelegen en landelijke gebieden in het binnenland en in de kustgebieden ontdekken. Hierdoor wordt het milieu steeds zwaarder belast. Beschadigde planten, afval, platgetrapje paadjes, vervuild water en verslechterde voorzieningen komen helaas steeds vaker voor.

Veel picknickers, trekkers, jagers, wandelaars, kampeerders en andere toeristen realiseren zich gelukkig steeds meer dat we voorzichtiger moeten omgaan met het milieu. Met onderstaande richtlijnen kun je helpen onze natuurgebieden te beschermen.

Milieurichtlijnen
Milieuvriendelijk reizen in Nieuw-Zeeland (pdf)
Didymo (externe link)

Op de DOC-campings vind je meer informatie en in je Camping Car vind je een exemplaar van de milieurichtlijnen.

Some Content!

This was hidden on the page and loaded into the new Boxer instance. Find me in _modals.php